top of page

Jaap Leek Architect maakt duurzame, moderne, functionele en sfeervolle ontwerpen en dit doen wij met veel plezier en passie! Wij maken doordachte plannen die aansluiten bij de wensen en het budget van zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers.

Het bureau

Bij Jaap Leek Architect staat creativiteit en vakmanschap centraal. Met meer dan 15 jaar ervaring in de architectuurbranche hebben we een solide reputatie opgebouwd als een bureau dat zich onderscheidt door haar unieke ontwerpen, aandacht voor maakbaarheid, details en klantgerichte aanpak.

Onze projecten

Ons portfolio omvat een diverse mix van projecten. Wij richten ons op het initiëren, ontwerpen en uitwerken van ruimtelijke vraagstukken, waarbinnen wij een breed scala aan werkzaamheden kunnen verrichten. Dit doen wij voor ontwikkelaars, ondernemers, architectenbureaus, aannemers en particulieren. Wij zijn ervaren in verbouw, herbestemmen en nieuwbouw van woningen, villa’s, publieke gebouwen, bedrijfsruimten en kleinschalige kantoren.

Bij ons bureau kan iedereen binnenwandelen met een (ruimtelijke) vraag of idee. 

Onze werkwijze

Wij gaan verder dan alleen het ontwerpen van gebouwen.

Het proces van een eerste idee tot aan de oplevering van het uiteindelijke resultaat is complex en vergt veel aandacht. Daarom begeleiden we onze klanten gedurende het hele traject, waardoor het proces overzichtelijker, eenvoudiger en plezieriger wordt. Door goed te luisteren, mee te denken en verschillende scenario's te presenteren, stellen we onze klanten in staat weloverwogen beslissingen te nemen. We luisteren naar de wensen en feedback van onze klanten en streven ernaar om hun wensen tot leven te brengen op een manier die hun verwachtingen overtreft.

Onze Teamgerichte Aanpak

Bij Jaap Leek Architect omarmen we een dynamische samenwerkingscultuur. We werken nauw samen met een groep professionals, waaronder interieurarchitecten, tekenaars, projectmanagers en constructeurs. Sommigen van hen delen zelfs ons kantoor. Deze synergie stelt ons in staat om kennis en expertise te combineren op een manier die perfect is afgestemd op de specifieke behoeften van elk project. Door deze nauwe samenwerking kunnen we de continuïteit van elk project waarborgen, terwijl we tegelijkertijd voor een gestroomlijnde en effectieve uitvoering zorgen.

IMG_4527zw_LR.jpg

Over Jaap Leek

Van jongs af aan heb ik een passie voor architectuur en productdesign. Na mijn opleiding aan de MTS en HTS behaalde ik in 2018 mijn architectentitel aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Naast mijn opleidingen verdiepte ik mij in de bouwgeschiedenis, maakte ik uitgebreide studiereizen en deed ik praktijkervaring op als timmerman en werkvoorbereider bij een middelgroot aannemersbedrijf. Later werkte ik naast mijn vervolgstudies als assistent-architect en projectleider bij vooraanstaande architectenbureaus. Door deze brede bouwkundige achtergrond spreekt ik zowel de taal van het architectonisch ontwerp als die van de technische uitvoering.

Mijn ambitie om vanaf de eerste schets tot aan de laatste schroef bij het project betrokken te zijn heeft ertoe geleid dat ik in 2021 Jaap Leek Architect heb opgericht.

Mijn inspiratie haal ik uit het leven zelf, de natuur en uit het maken van reizen, vaak samen met mijn gezin. Maar ook de context van de opgave en de opdrachten zelf dienen als bron van creatieve energie.

Wat mij onderscheidt, is mijn flexibele aanpak. Ik heb geen vaste stijl, maar laat me leiden door de locatie, de geschiedenis, de wensen van de opdrachtgevers en vooral ook door het streven naar prettige ruimten voor alle toekomstige gebruikers. Elk project benader ik met een open vizier, wat resulteert in unieke en persoonlijke leefomgevingen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften en identiteit van mijn opdrachtgevers.

bottom of page